Popüler Yayınlar

15 Ağustos 2014 Cuma

RÜŞTÜ'NÜN FIRINI / TRABZON

1920'de Halil Akıntürk tarafından kuruldu. Fırını devralan Rüştü Akıntürk, adeta fırınla özdeşleşti ve halk arasında Rüştü'nün Yeri adıyla ün saldı. Ardından bayrağı oğlu Gürsel Akıntürk devraldı. Tarihi binada hizmet veren Akıntürk Fırını'nda peynirli, kıymalı, kavurmalı, yaprak kıymalı pidenin yanı sıra ekmek çeşitleri ile tırnaklı ve göbekli pide de satılıyor.  


Rüştü'nün fırını, kıymalı ve peynirli pideleriyle etrafta nam salmış.. 


Kıymalı pide kağıt üstünde masaya geliyor. Üstünde bir parça Vakfıkebir tereyağı salına salına geziniyor. Siz hamurun kenarından koparıp yemeye başlarken o da erimeye başlıyor. İç malzemesi oldukça fazla. Kıyma, soğan, domates, biber, maydanoz, hatırı sayılır miktarda karabiber. Hepsinin tadını almak mümkün. Hamuru ise hafif sert ve çıtır çıtır. Kenardaki fazla hamuru kaşık niyetine kullanarak orta taraftaki malzemeyi alıp , mini dürümler şeklinde yemek en keyiflisi.   




TRABZON VAKFIKEBİR TAŞ FIRIN EKMEĞİ
Vakfıkebir Taş Fırın Ekmeği geçmişi, fırını, pişirilmesi, şekli, tadı ve bayatlamayan özelliği ile yalnızca Türkiye’de değil dünyada da eşi olmayan ve dilimle satılan tek ekmektir. Taş fırın ekmeğini özel kılan pişirildiği fırın başta olmak üzere, suyu, odunu, unu, mayası, havası, şekli, ağırlığı ve pişiren ustasıdır.

Rüştü’nün Fırını: Pazarkapı Mahallesi Kalkanoğlu Sokak No:4
Telefon : 462 – 321 10 51

Hiç yorum yok: