Popüler Yayınlar

26 Ağustos 2014 Salı

ESKİŞEHİR KENT PARK

Kentpark, Eskişehir ‘de ye alan en güzel parklardan biridir. Park için yer alan Türkiye’nin ilk yapay plajı Kentpark’ın ülke genelinde bilinmesini sağlamıştır. Plaj haricinde parkta bir çok oyun gurubu, yürüyüş parkurları, restoran ve cafeler yer almaktadır. 


Kentpark içinde inşa edilen plaj alanında tek olma özelliğine sahiptir. Plajın suyunun durgun olması ve havuz kriterleri sağlamaması Sağlık Bakanlığı tarafından kriterlere uymama gerekçesiyle kapatılmasına yol açmıştır. Ancak kapatıldıktan bir yıl sonra havuz kenarındaki kumlar kalmış, havuz içine mermer döşenmiştir. Bu şekilde yeniden kullanıma açılan plaj orjinalliğini yitirmiş ve denize uzak kalan Eskişehir halkının ilgisini çekmiştir. 


Bu gün plaja daha çok 15- 25 yaş arası erkek ziyaretçiler ilgi göstermektedir. Yapay plaj yanında yer alan yüzme havuzu da büyük ilgi görmektedir. 


Kentpark içinde kahvaltı keyfi bir başkadır. Burada bulunan göletin kıyısında kurulan ve Türkiye çapında bir firmanın bünyesindeki bistroda kişi başı 20 TL olan ve en az dört kişiye hazırlanan serpme kahvaltıda sadece kuş sütü bulamazsınız. Üstelik bu fiyata çay da sınırsızdır. İsterseniz tek başınıza gittiğinizde bu mekanın kahvaltı tabağı seçeneğinden de yararlanabilirsiniz. Ayrıca diğer öğünleri de burada yemek mümkündür. Yemek haricinde çayınızı veya kahvenizi yudumlayarak eşsiz manzarayı seyredebilirsiniz. 


Kentpark Otogar ve Gökmeydan Mahallesi arasında yer almaktadır. Yüz ölçümü bakımından bir hayli geniş olan park içinde bir de gölet bulunmaktadır.  


Özellikle yaz aylarında buradaki süs balıkları ziyaretçilerin ilgisini çekmektedir. Süs balıklarının büyüklüğü de dillere destandır. Kış aylarında parkın ziyaretçi sayısı bir hayli düşmektedir. Ancak özellikle kar yağdığında ve gölet donduğunda burası bir başka güzel olmaktadır. 


Kentpark içinden ünlü Porsuk Çayı geçer. Yukarıda bahsedilen bistronun hemen önünde de bu çaya bağlı bir gölet yapılmıştır. Göletin ortasında ışıklandırılmış bir adacık bulunur. Küçücük boyutlarda yapılan bu yapay ada yeşil ve estetik bir yapıdadır. Gölet içinde ördekler ve kazlar bulunur.  






Kentpark Eskişehir Otogarı’nın hemen arkasında yer alır. Buraya ulaşım için tramvay, turistik bot, ve otobüs kullanılabilir. Otobüs uzun yollardan gitse de bazı yerlerden tek ulaşım aracı olabilmektedir. Özellikle Gültepe, Sıhhıye Kavşağı gibi noktalardan otobüs tercih edilebilir. Kent merkezinden ise tramvay tercih edilmelidir. 

Hiç yorum yok: