Popüler Yayınlar

26 Ağustos 2014 Salı

ESKİŞEHİR ÇAĞDAŞ CAM SANATLARI MÜZESİ

Çağdaş Cam Sanatları Müzesi Eskişehir Odunpazarı Evleri bölgesinde kurulmuştur. 2007 Yılında hizmete açılan müze üç tarihi evin restore edilmesiyle oluşan bina içinde yer almaktadır. Tarihi Odunpazarı Evleri ziyaretiniz sırasında mutlaka bu müzeyi de görmelisiniz. Hammaddesi cam olan bir birinden güzel eserleri burada seyrederek bir camdan ne kadar harika eserler çıkabileceğini görme şansına bu müze sayesinde kavuşabilirsiniz. 


Çağdaş Cam Sanatları Müzesi Atatürk Caddesi üzerinde bulunur. Müzenin dışarıdan görünüşü ihtişamlı bir Osmanlı evini anımsatmaktadır. İçeri girdiğinizde sergi salonlarında ve koridorlarda bir birinden nadide cam eserle sizi beklemektedir. Duvarlarda tablolar, camekanlarda hassas eserler, camdan yapılmış masalarda sergilenen küçücük aletler size keyifli ve yaratıcı bir gezi sunacaktır. 


Çağdaş Cam Sanatları Müzesi, Anadolu Üniversitesi, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi ve Cam Dostları Grubu‘nun ortak çalışmasıyla meydana gelmiştir. İçerisinde yerli ve yabancı yüz kadar sanatçının eserleri sergilenmektedir. Büyük çoğunluğu yerli olan sanatçılar burada eserlerini takdim etmekte, sanatçılarla kurulacak iletişim sonucu kimi eserler satın alınabilmektedir. 


Türkiye’de ilk açılan müze içerisinde yer alan yerli ve yabancı sanatçıların kendi atölyelerinde yapıp müzeye bağışladıkları cam sanatının eşsiz eserlerini görebilirsiniz. 


















Çağdaş Cam Sanatları Müzesi Eskişehir’in ilk ve en merkezi yerleşim alanlarından birinde bulunur. Tramvayla buraya ulaşmak için “Atatürk Lisesi” durağında inilmeli ve bir kaç dakika yürünmelidir. Otobüslerin çoğu da buradan geçmektedir. Çünkü bölge Eskişehir’in bir kaç ana durak ve aktarma merkezlerinden biridir.

Hiç yorum yok: